Bolesti

Cover Image for Miom - kako nastaje i kako se leči
Miom materice predstavlja benigni tumor koji je smešten u mišićnom delu materice u čak 95% slučajeva.Poslednja istraživanja vezana za uzrok nastanka mioma upućuju da nedostatak D vitamina može povećati rizik od nastanka mioma.
Cover Image for Alergije - vrste, uzroci i simptomi, kako ih razlikovati od prehlade
Stiže nam proleće, sunčani i topliji dani. Priroda se budi i mami nas da izađemo iz svojih domova, kancelarija, zagušljivih prostorija i provedemo dan na svežem vazduhu. Međutim, sa lepšim danima, na vrata nam kucaju i mnogobrojne alergije, kašalj, svrab, osip, kijavica… Hiljade ljudi sa početkom proleća, umesto dobrog raspoloženja oseća nelagodu zbog simptoma koji lepote proleća stavljaju u drugi plan.
Cover Image for Autoimune bolesti - kako ih prepoznati i tretirati
Imuni sistem ima zadatak da štiti organizam od raznih bakterija, virusa, parazita, pa čak i od tumorskih ćelija. Autoimune bolesti nastaju kada organizam počne da napada sopstvene ćelije, jer ih prepoznaje kao “uljeze”.
Cover Image for Gnojna angina - sve što bi trebalo da znate o načinu prenošenja i lečenju
Gnojna angina je infekcija koju, u najvećem broju slučajeva, izaziva bakterija iz grupe streptokoka. Najčešće se javlja kod dece, uzrasta od tri do petnaest godina, ali ni odrasli nisu pošteđeni.
Cover Image for Bol u uhu - mogući uzroci, simptomi i lečenje
Ljudsko uho se sastoji od srednjeg, unutrašnjeg i spoljašnjeg uha. Uho je veoma složen organ, koji, pored sluha, ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže. Uši obavljaju svoju funkciju čak i kada spavamo. Međutim, vrlo često dolazi do infekcija uha iz različitih razloga. O tome koji su uzroci za pojave infekcija i kako ih lečiti, govorimo u nastavku teksta.
Cover Image for Endometrioza - sve što bi trebalo da znate o simptomima, dijagnozi i lečenju
Endometrioza se najčešće pojavljuje kod žena starosti između između 25 i 40 godina. Oko 15% žena u ovoj dobi dobije dijagnozu endometrioze. Lekari različito objašnjavaju uzroke nastanka endometrioze, postoje razne teorije, ali nijedna nije potvrđena kao jedinstvena.
Cover Image for CRP - šta predstavlja i kako postupati ukoliko je povišen
CRP predstavlja C reaktivni protein. U pitanju je protein u krvi koji “reaguje” u slučaju upale u organizmu. U nastavku ćemo pisati detaljnije o tome šta se dešava kada su vrednosti umereno povišene i povišene.
Cover Image for Upala prostate - sve što bi trebalo da znate i kako da reagujete u slučaju pojave simptoma
Statistika kaže da prostatitis pogađa oko 10-15% muškaraca. Šta je prostatitis, koji su simptomi i na koji način se može sprečiti njegova pojava, možete pročitati u nastavku teksta.
Cover Image for Štitna žlezda - uloga i simptomi koji mogu upućivati na bolesti
Štitna žlezda ima veliku ulogu u održavanju zdravstvenog stanja. Poremećaj hormona može dovesti do različitih zdravstvenih problema. U ovom tekstu govorimo o tome koji su sumptomi koji nas upućuju na to da imamo problem sa štitnom žlezdom..

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right